• Овде учим за живот

  • Права вредност је у дечијем осмеху

  • Знањем за корак испред

> <
  • 1
  • 2
  • 3

Актуелно

"Треба дуго учити да би се мало знало". Монтескије

Пратите нас

Dobro došli!

Поштовани родитељи и будући прваци

Школа може да упише и дете које територијално не припада школи, односно које је са територије друге школе или са територије друге општине. Сваки родитељ, односно старатељ који није са подручја школе, потребно је да поднесе Захтев изабраној школи за упис детета. Захтев се подноси најкасније до 1. фебруара 2019. год. После овог рока, могу се уписати само деца која станују на територији школе

дете за упис у први разред можете пријавити овде на сајту

Овде пријавите дете за упис у први разред 

Добродошли прваци

 

ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА – ПОСЕТА ПРАВНО БИРОТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ ДИМИТРИЈЕ ДАВИДОВИЋ, ЗЕМУН

 

            У среду 23.10.2019. у оквиру професионалне оријентације ученице осмог разреда наше школе су у пратњи наставника Милоша Ђурића посетиле Правно Биротехничку школу Димитрије Давидовић, Земун. Тог дана се обележава и Дан школе при чему су наставници били потпуно посвећени посети ученика и наставника основних школа.

Приликом посете школи обишле су знатан део простора, велики број учионица – кабинета од којих су кабинети за рачунарство и информатику, српски језик, стручне предмете... Ученици су се упознали са већином наставника школе, смеровима (пословни администратор, правни техничар, техничар обезбеђења), наставним садржајима, предметима који се изучавају. Пратили су кратка излагања, приказивања појединих наставника, излагања појединих ученика школе,укључивали се у разговоре, размењивали мишљења. Праћењем разних излагања упознали су се са разним подацима и садржајима општих предмета као што су историја, социологија, ликовна култура у оквиру које су израдили неколико модела од папира. Поред општих упознали су се са стручним предметима који обухватају право, економију, администрацију (књиговодство...), појединим садржајима предмета у оквиру којих се изучавају правни послови, вођење администрације, организација рада установа и предузећа, разни обрачуни... Имали су прилику да се упознају са начинима и техникама брзог куцања на рачунару које им је демонстрирала наставница и поједини ученици школе. Приказане су им поједине презентације и снимци са предавања које су ученици осмислили и извели, рецитовање, беседништво појединих ученика. Након обиласка учионица посетиле су ђачки клуб где су имале прилику да одиграју по коју партију шаха, стоног тениса, прате спортска дешавања на видео биму... Обишли смо и школско двориште.

Ученице су показале велико интересовање, одређена знања и умења везана за право, економију, администрацију која се изучава у школи као и за занимања којима се могу бавити након завршене школе. Изашле су из школе са доста лепих и позитивних утисака што указује да постоји могућност уписивања ове или сличних школа.