Хуманитарни турнир "За Иву"

У школском дворишту наше школе, 14. априла, за време ускршњег распуста, одржан је хуманитарни турнир „За Иву”.

   sa ivom 

carsav

У уторак је одиграна групна фаза такмичења, док је среда била остављена за финалне мечеве. Сваку екипу је чинило 4 играча и  голман. Цена учешћа на турниру била је 2.000,00 динара по екипи. Поред тога, поред терена  налазила се кутија за добровољне прилоге. ”Јазак” је донирао пакете воде, док су за победника турнира биле обезбеђене мајице. Свака екипа је добила захвалницу за учешће на турниру, док су најбољем играчу и стрелцу уручене дипломе. Мала Ива Милосављевић са својим оцем дошла је на финални меч. Сав прикупљен новац је предат Ивином оцу.

На идеју за турнир дошли смо пре ускршњег распуста, када је у школи био одржан хуманитарни базар како би се помогло у сакупљању велике суме новца која је потребна за Ивину операцију у Русији. Хтели смо некако да помогнемо, слали смо поруке, али смо схватили да то није ни изблиза довољно. Онда смо дошли на идеју да направимо турнир у фудбалу. Спојили смо нашу љубав према фудбалу са великом жељом да помогнемо највише и најбоље што можемо. Екипе смо углавном окупљали преко друштвених мрежа. За тунрир се пријавило 12 екипа.

У организацији турнира  учествовали су: Марко Селкић, Никола Бањац, Лука Торшан и Славко Бабић, ученици одељења 8/2. Наше породице су подржале турнир и свако је помогао колико је могао.

          hronika     ucesnici

Захваљујемо се првенствено школи, која нам је уступила школски терен и маркере, води ”Јазак”, која је донирала 6 пакета воде, као и свима који су се одазвали акцији.

Не планирамо да станемо са подстицањем људи да буду хумани и помогну нашој Иви. Планирамо још један „Матурски турнир за Иву“.

                                                                                                                        Марко Селкић 8/2