Дан планете Земље

Сваке године 22. априла широм света обележава се Дан планете Земље разним активностима које промовишу њену заштиту, углавном од негативног утицаја њених становника. Дан планете Земље обележава се у више од 150 земаља света као глобални покрет усмерен ка заштити животне средине и природних ресурса планете, са циљем да се повећа свест људи о угрожености природе.

Дан планете Земље званично се обележава од 1992. године када је током Конференције УН о околини и развоју у Рио де Жанеиру, на којој је учествовао велики број представника влада и невладиних организација, усклађен дугорочни програм за промоцију одрживог развоја. На предлог боливијске владе 2009. године, Скупштина Уједињених нација је 22. април прогласила међународним Даном планете Земље.

Овај дан у нашој школи обележен је низом еколошких радионица и предавања.

Еколошко друштво „Ида“ и Општина Земун организовали су еколошко дружење са ученицима другог и трећег разреда у уторак, 21.04.2015. г. и у неколико радионица показали деци колико је важно да се бринемо о средини у којој живимо.

dafina 1 

 dafina

 

У среду, 22.04.2015. чланови Еколошке секције, својим активностима прикупљања секундарних сировина, предавањима о рециклажи за ученике III и IV разреда и изложбом посвећеном Дану планете Земље и рециклажи, упутили су апел упозорења да је свако ко живи на планети одговоран за њен даљи опстанак.

planeta zemlja 

 planeta zemlja 1