Светски дан игре

Сваке године  у нашој школи обележава се Светски дан игре, празник који је установио Међународни савет за игру.

Још од 1982. обележава се Светски дан игре широм света, на дан рођења реформатора игре Жана Жоржа Новера (1727. године). Одржавају се бројне манифестације посвећене игри и чита се посланица неког истакнутог уметника из области игре.

Ове године смо у оквиру спортске недеље која се реализује у нашој школи, обележили и Светски дан игре. Учесници су били сви ученици другог разреда, њихове учитељице Сања,Зорица и Верица као и педагог и психолог школе.

igra16  igra161

igra162  igra163

Прво је психолог поразговарала са децом на тему игре (Шта је за њих игра? Чега највише воле да се играју? Да ли им је игра важна? До ког узраста се играмо? и сл.) Деца су давала веома разнолике и занимљиве одговоре. Упознала је децу са Међународним даном игре који се ове године обележава 28.5. и истакла им важност и значај игре. Поред тога нагласила је да игра није пожељна само тог дана и само док смо деца, већ да игра има значајну улогу у животима сваког од нас током целог живота.

После занимљиве дискусије деца су изабрала игру којом желе да се играју тог дана на школским спортским теренима. Играли су фудбал, између две ватре, прескакали ластиш и вијачу. Током игре, учитељице, педагог и психолог су наглашавале колико је важно да свака игра буде „Фер плеј“ и да се увек трудимо да никог не повредимо.

После уживања у активностима на свежем ваздуху, деца су добила задатак да код куће напишу састав на неку од понуђених тема (За мене је игра...., Играм се дакле, постојим, Ко се игра тај се воли).

igra165

igra167

igra168

igra169

                                                                                                                 Николина Шарац,психолог