Посета Геронтолошком центру

Често се сумња у нас младе, у нашу хуманост и љубазност са старијима. Да није баш тако, потврђује пример нашег одељења које бар једном у полугодишту организује дружење са корисницима Геронтолошког центра у Земуну.

Једно поподне у новембру искористили смо да посетимо наше старе другаре. Одмах испред старачког дома сачекао нас је умиљати пас, чувар Бони, а на улазу нас је дочекао љубазно виши стручни сарадник. Пожелео нам је добродошлицу и замолио нас да уђемо у просторију где се одржавао забавни програм. Стигли смо пред крај програма тако да га нисмо одгледали у целости. Из сале смо кренули у обилазак. Видели смо декупаж технику пренесену на тањире, кутије, чиније, подметаче... Ову технику старији људи доста примењују тако да смо је видели свуда по старачком дому. После разгледања разних украшених предмета, време смо провели у причи са члановима дома. Неки су рецитовали, а неки причали о својој прошлости. После неког времена и ми смо им се придружили у рецитовању, док су дечаци играли шах. Пролазећи кроз ходнике приметили  смо птичију перспективу дома, десно од тога налазио се огроман акваријум са рибицама. Обишли смо и канцеларију директорке Вање и попричали са њом. Показала нам је прелепу слику краљице Симониде. Разгледајући простор око себе, видели смо ,,Златне љуљашке дома“ и нисмо одолели да не седнемо на њих. Попели смо се на спрат и до капеле Св. Петке. Социјална радница нам је причала како треба волети и чувати наше баке и деке. Затим смо кренули до уметничке радионице где смо срели једну баку, која је украшавала тањире. Како је време брзо пролетело, морали смо да се припремимо за покрет кући. На изласку из дома упала нам је у очи лента времена која је красила зид. На ленти су биле исписане активности које су означавале неке догађаје.

Ова посета била је веома поучна и занимљива за нас јер се од старијих може доста научити. Надамо се да смо добро представили своје одељење и школу и да ће оваквих сусрета бити још.

 gercentar1   gencentar2

        gerencentar7

                                                                                                                                                                   Новинари 7/2