"Кочићева" Лига шампиона 2017.

СУБОТА ЗА ПАМЋЕЊЕ

Никада као ове суботе 27. 5.2017. године наша школа није била тако занимљиво место са чак три интерсантна дешавања. Прво је у 10ч. почело кадетско првенство Земуна у шаху, затим је од 11 до 13ч организована изложба кућних љубимаца и на крају је од 17 до 21ч. организовано финале Мини лиге шампиона.

Такмичење у шаху је протекло у организацији шаховских клубова  „Нестор“ и „ Глига“, а нашу школу представљали су Хана Денић (III1),  Никола Дуњић (I1), Петар Нововоић (VI3) и Владан Брборић (VII1). Предвођени сјајним наставником Милошем Ђурићем остварили су четврто место у екипном пласману и тиме достојно представили нашу школу, не само као доброг домаћина већ као и место будућих шаховских велемајстора.

О изложби кућчних љубимаца је извештавала и телевизија „Студио Б“, а сама манифестација изведена је уз подршку Општине Земун, специјалне полицијске јединице за рад са дресираним псима и коњичке јединице МУП-а Србије. Изложбу је подржала ветеринарска амбуланта „Ћирковић“, која се апсолутно увек одазивала нашим позивима. Главни организатори изложбе су Савет родитеља и господин Владимир Иветић, а такође у организације је учествовало и II1предвођено учитељицом Наташом Кабаницом. Заиста је амбијент био сјајан, током изложбе удомљен  је један пас, обезбеђен је бесплатан сладолед за све учеснике изложбе, а ветеринарска амбуланта Ћирковић сваком власнику љубимца обезбедила је мали поклон.

На крају је у организацији Савета родитеља, прецизније господина Владимира Иветића и  Актива за физичко васпитање, тачније наставника Дарка Дробњака и наставнице Иване Аџић, одржано полуфинале и финале Мини лиге шампиона. Одиграна је и ревијална утакмица у којој су снаге одмериле екипе „Све звезде зборнице“(састављена од радника школе) и екипе бивших ученика. Резлтат је био у другом плану, бивши ученици су поприлично лагано победили 3-1, али на терену су посебно истакао домар Дуле – ванредном борбеношћу, снагом и прецизним пасовима. Усвему је подсећао на имењака, тренутно најбољег фудбалера српске репрезентације Душана Тадића. Школа је обезбедила медаље и пехаре за најбоље учеснике. И овде резултат није био у првом план, али морамо истаћи да је победник у млађој категорији (III, IV и V разред)  екипа III3, а у старијој категорији ( VI,VII и VIII разред) екипа VIII1. Најбољи стрелци су били Марко Стојановић и Алекса Срдић VIII1, а на турниру су заиста пуну показале и екипе VII1(изузетном борбеношћу и упорношћу догурала до финала и на крају освојила друго место) и екипа VI2 (најлепшом игром пуном прелепих акција апсолутно заслужено освојила бронзу). Пехар за спортско понашање и навијање освојила је екипа VII2 захваљујући пре свега сјајним навијачима. Турнир је завршен доделом медаља и великим ватрометом, а ми се овог пута посебно захваљујемо родитељима, бившим ученицима и колегама који су узели активно учешће у организацији турнира, са надом  да се они највреднији не љуте што их нисмо посебно издвојили.

Сви учесници ових дешавања потврдили су једну непобитну чињеницу – ОШ „ПетарКочић“ је најбоља школа у Земуну! Велики поздрав  свима и надам се да ћемо се видети и следеће године у исто време.

П.С. Слике и неке снимке са ових дешавања можете видети на фејсбук страници школе.

                                                                                                                                              Драгољуб Илин, професор историје

      ligasampiona171  ligasampiona172