Спортска недеља и турнир у малом фудбалу

МИНИ ЛИГА ШАМПИОНА „ПЕТАР КОЧИЋ“

Као и сваке године и ове 2018. у нашој школи организована је Мини лига шампиона у организацији Савета родитеља и господина Владимира Иветића. Посебну важност овогодишњој Мини лиги шампиона дало је то да је ове године била хуманитарног карактера пошто је потребно да се обезбеде средства за лечење Елене Салијевски, девојчице која похађа предшколски програм у нашој школи. У организацији турнира учешће су узели многи наставници и родитељи, и на опште задовољство деце, све је протекло у најбољем реду. Нешто већи терет изнели су наставници физичког, као и наставник техничког Милош и овим путем им се посебно захваљујемо.

Турнир је почео у среду 10. маја и играла се прво групна фаза после које су право на учешће у полуфиналу избориле по три првопласиране екипе из групе, као и најбоља дрогопласирана. Субота, 12. мај је и ове године био прави празник спорта у нашој школи. Најпре је почео програм за млађе разреде. Полуфиналне утакмице су донеле изузетно занимљив фудбал, да би на крају пласман у финале избориле екипе IV3 и V2. Пре финалне утакмице одиграна је утакмица за треће место. После бољег извођења пенала треће место је освојила екипа V3. У финалној утакмици, после велике борбе, своју доминацију је потврдила екипа IV3 која је као и прошле године апсолутно заслужено победила и освојила пехар намењен победнику турнира. Утакмице су протекле у изузетно пријатељској атмосфери са правим спортским навијањем.

Програм за старије почео је нешто касније. Посета је заиста била добра, време је било идеално за игру и вероватно су те две ствари утицале да у полуфиналним утакмицама гледаоци заиста уживају. Након одиграних полуфиналних утакмица у финале су прошле екипе VIII1 и VII2. За треће место бориле су се екипе VII1 и VI1. И ако су шестаци пружили жилав отпор на крају је „искуство“ пресудило – треће место освојила је екипа VII1. Пре финалне утакмице, опет по традицији, у ревијалном делу програма снаге су одмериле екипа натавника и радника школе - „Све звезде зборнице“ и екипа бивших ученика – „Осветници“. Резултат ове утакмице је такође био у складу с традицијом. Поново је победила екипа бивших ученика и одржала час фудбала онима који су им до скоро држали неке мало другачије лекције у намери да их направе људима. Финална утакмица је апсолутно оправдала очекивања. Било је лепих потеза, велике борбе, неизвесности, спортског навијања и на крају великог славља апсолутно заслуженог победника екипе VIII1. Перспективна екипа VII2 се храбро борила, показала да поседује квалитет, али није могла да оствари више од часног пораза. Шампиони VIII1 су цео турнир одиграли на високом нивоу и на крају у финалној утакмици доказали да су најбоља екипа у школи.

Овогодишња организација је поново подигла лествицу на виши ниво у односу на претходну годину. У полувремену финалне утакмице плесна школа „Латино денс“ је извела сјајну музичо – плесну тачку у којој су главну улогу имале ученице наше школе МашаСтевановић и Теодора Павловић. Музички избор песама кроз све време трајања турнира је био изванредан. На крају су ласери пред финални меч и ватромет приликом додељивања трофеја утицали да овогодишња Мини лига шампиона буде догађај који ће сви присутни дуго памтити. Још једном хвала главном организатору Владимиру Иветићу, као и човку који својим објективом забележио најинтересантније детаље и поставио их на сајт школе – наставнику Милану Атанацковићу. Захваљујемо се овде и беспрекорним судијама Николи Медићу и Бранку Савковићу (на онаквом суђењу би им позавидео и Милорад Мажић) као и директору Дарку Дробњаку на пуној подршци коју је дао организаторима. Нарочита захвалност свим колегама и родитељима који нису поменути а узели су учешће, посебно на хуманитарном делу овогодишње Мини лиге шампиона.

На крају да кажемо да су проглашени и најбољи играчи турнира. У категорији млађих то је Елдим Бајрамовић, члан победничке екипе IV3, a у категорији старијих то је Алекса Јовановић, играч екипе VIII1. Испоштована је и традиција додељивања пехара за фер плеј. Ове године трофеј за фер плеј су однеле, код млађих екипа III1, a код старијих екипа VII 3. Учињена је можда и најважнија ствар – сакупљена је пристојна сума новца за лечење наше мале Елене.

Верујем да је код свих присутних провејавао исти осећај као и код писца ових редова, изузетна срећа и понос што су део школе „Петар Кочић“. Неки имају право да мисле другачије, али бар после оваквих дешавања и ми имамо право да сматрамо: „Школа „Петар Кочић“ је најбоља у Земуну!“

Видимо се следеће године у исто време!

                                                                                      Драгољуб Илин, наставник историје

turnir 163

 turnir 245

turnir 201

turnir 141

turnir 071

turnir 028

turnir 047

turnir 055

turnir 069

turnir 165

turnir 180

 

turnir 100