Нушићеви дани у "Кочићу"

Наша школа обележила је 150 година од рођења Бранислава Нушића низом активности од 03.11. до 13.11.2014. г. Ова важна годишњица обележена је у организацији Тима за културну и јавну делатност на челу са Јеленом Вујић, вероучитељком, Весном Босић, библиотекарком и Драганом Матовић, учитељицом. Нушићева недеља започела је јавним часом на тему „150 година од рођења Бранислава Нушића“, који је за све заинтересоване ученике, родитеље, колеге и сараднике припремила и реализовала Весна Босић. Техничка подршка часу били су Мирослав Захаријев, медијатекар и Милан Атанацковић, наставник ликовне културе. Презентацију "150 година од Нушићевог рођења" можете погледати овде.

Одломци из Нушићевих драмских комада, у извођењу ученика од четвртог до осмог разреда за ученике школе, родитеље и пријатеље, изведени су у холу школе у уторак, 04.11.2014.г. Драматизацију одломака из „Аутобиографије“ и поставку за сцену урадила је Весна Босић, улогу Бранислава Нушића играо је Петар Пузовић 5/2, дечак Нушић је био Влада Папрић 7/2, Перса Елена Милић 5/2, професор географије Милош Влаисављевић 7/3, професорка српског језика Виолета Јаџић 7/3 и дечаци Никола Тодовић и Лука Младеновић 7/2. Драматизацију одломака из „Хајдука“ припремила је и реализовала Горанка Пекић са ученицима шестог разреда. „Сумњиво лице“ је приказано у извођењу ученика 8/1 које је за сценски наступ припремила Неда Лојовић, а „Кирију“ су извели ученици 4/2 и 4/3 разреда, које је припремила учитељица Драгана Матовић. Техничка подршка приредби био је Мирослав Захаријев.

vesna cas           priredba nusic 2

priredba nusic1           priredba nusic

Подршку обележавању важне годишњице у нашој школи дали су и глумци Позоришта на Теразијама, Наташа Балог и Веселин Стијовић, представом „Весело позорје“ за ученике првог и другог разреда, и ученике од петог до осмог разреда.

pop cira    pop cira1 1

Иако је Нушић писао драме које су углавном посвећене одраслима, његова потреба да засмејава дала је идеју нашем Тиму да припреми и приредбу „Нушић за најмлађе: СМЕХА НИКАД ДОСТА“. Приредбу за предшколце осмислила је и припремила Драгана Матовић, учитељица 4/3, уз подршку Весне Босић, Весне Корице, Љиље Јовановић и Јелене Вујић. За своје најмлађе другаре рецитовали су, певали и глумели ученици четвртог разреда. Гости су била деца из предшколских установа „Искрица“, „Земунски бисер“ и предшколска група из ОШ „Петар Кочић“.

govor dr          predskolci

balet           osmaci

„Нушићеви дани“ завршени су угледним часом „Сумњиво лице“ који је у одељењу 8/1 одржала Неда Лојовић.  

karikatura nusic 1         pano

Тематску недељу посвећену Нушићу пратила је и стална поставка изложбе карикатура које су нацртали ученици другог разреда (учитељице Љиља Јовановић, Весна Корица и Тамара Љубојевић) и ученици шестог разреда (наставник Милан Атанацковић). Изложба је била употпуњена паноима на тему СМЕХ, обрађену из области биологије (наставник Мирјана Травица). Музику за представе и приредбе припремила је Тамара Маројевић, наставник музичке културе.