Спорт у „Кочићу“

стони тенис

Стони тенис је спорт веома популаран у нашој школи. Играју га сви и редовно се одржавају турнири. Један од значајнијих турнира одржан је крајем септембра, а победници су били Вук Ружичић 8/1 и Алекса Дамјановић 7/1, који су представљали школу на општинском и градском такмичењу, освојивши екипно треће место у граду и прво у општини. Иначе, Вук Ружичић је наш најбољи стонотенисер и освајач првог места на градском такмичењу и другог места на општинском.

фудбал

Најпопуларнији спорт код нас свакако је фудбал. Од прошле године имамо и женску фудбалску екипу. У оквиру Спортске недеље у октобру игран је турнир у малом фудбалу. Екипе су биле подељене у две категорије, а победници су беле екипе 7/3 и 6/1.

кошарка

Турнир у кошарци одржан је прошле школске године у мају. То је турнир који се у нашој школи одржава поводом Међународног дана игре. На прошлогодишњем турниру учествовале су школе “Соња Маринковић”, “Гаврило Принцип” и “Петар Кочић”. Победнички пехар припао је кошаркашкој екипи наше школе. Позивамо све заинтересоване екипе да и овог маја узму учешће на турниру.

одбојка

Одбојка је један од најтрофејнијих спортова у нашој школи. Одличне резултате постижу и мушка и женска екипа, али свакако признање припада девојкама које су освојиле треће место на Међурегионалном такмичењу. Овогодишњи школски турнир одржан је током Дечије недеље. На турниру су учествовале екипе ОШ „Гаврило Принцип”, ОШ „Раде Кончар”, ОШ „Петар Кочић” и екипа наших гостију из Новосибирска (Радост Европе). Победничка екипа била је одбојкашка екипа наше школе.

1

 

 

 

 

 

 

 

И ове школске године одржан је Светосавски одбојкашки турнир. Трећу годину заредом, турнир је одржану нашој школи, у четвртак, 30.01.2014. г. На турниру је учествовало 7 екипа (3 млађе селекције и 4 старије): екипе ОШ „Петар Кочић“, ОШ „Раде Кончар“, ОШ „Вук Караџић“ из Сурчина и ОК „Метеор“ секција ОШ „Петар Кочић“.

Млађе екипе имале су пласман:

1.место ОШ „Вук Караџић“

2.место ОШ „Петар Кочић“

3.место ОК „Метеор“ секција ОШ „Петар Кочић“

Старији узраст остварио је следећи резултат:

1.место ОШ „Петар Кочић“

2.место ОШ „Раде Кончар“

3.место ОШ „Вук Караџић“

4.место ОК „Метеор“ секција ОШ „Петар Кочић“

Турнир је организовао Актив наставника физичког васпитања и ОК „Метеор“.

Победници су добили медаље, које је обезбедио ОК „Метеор“ и књиге о Светом Сави,

поклон Ранка Гојковића, председника Савета родитеља.

шах

Шах је веома занимљив спорт. Припада другој спортској групи уз ватерполо и рукомет. У шаху се троши исто снаге као и у фудбалу. Постоје разни нивои такмичења од школског до светског. На школском такмичењу шах може да игра ко жели, на општинско пролази само првих троје, на градско зависно од броја учесника, на државно првих десеторо, а на европско и светско првих троје.

2

Од ове школске године обновили смо шаховску секцију. Родитељ Алексе Јовића 4/3, Јован Јовић, поклонио је школи шаховску таблу, а школа је обезбедила простор у коме ће се часови шаховске секције реализовати. Руководилац секције је Ранко Гојковић, родитељ ученика Луке и Петре Гојковић, има титулу мајсторски кандидат, а кординатор је Радиша Жежељ, наставник техничког образовања.

3

Најбољи „Кочићев” шахиста је Никола Веселиновић 5/2. Никола је почео да тренира са шест година у школи шаха „Нестор”, коју и даље похађа. Има II категорију. Сваке године се такмичи за школу, клуб „Нестор” и Шаховски клуб „Глига” из Батајнице. Професор му је Дејан Несторовић. Редовно учествује на градском такмичењу, а два пута је учествовао и на државном. Ове године освојио је ПРВО место на општинском такмичењу дечака до 12 година.

4

клизање

Од ове школске године ученици наше школе организовано иду на клизање. Наставник физичког васпитања Дарко Дробњак у оквиру клизачке секције организује часове клизања за ученике свих узраста. Активности се реализују на клизалишту „Пингвин“ на Новом Београду.

5

Сви на леду: ученици и њихови наставници

Актив наставника физичког васпитања