Посета Сајму књига

Ученици шестог и седмог разреда посетили су у уторак, 28.10.2014. г. Сајам књига и том приликом били гости Издавачке куће „Креативни центар“ на промоцији књига награђених књижевном наградом „Невен“. Ова награда додељује се за три категорије: белетристику, илустрацију и популарну науку. Додељује се сваке године за издања штампана у претходној години, у октобру  месецу у Дечијој недељи. У јуну месецу пресује се цвет невена, који је саставни део повеље, која се уручује добитницима на додели награде. Кожну повељу исписује професор Александар Додик са  Ликовне академије, а награду додељује организација Пријатељи деце Србије. Ове године две награде „Невен“ додељене су издањима Креативног центра за књигу „Зеленбабини дарови“ Иване Нешић и за илустрацију књиге „Музичар са цилиндром и цветом на реверу“ Александру Золотићу.

sajam knjiga4

Инспирисани изузетном причом из романа, који је ауторкин првенац, а још више начином на који се једна књига илуструје, деца су ову промоцију искористила да из разговора са награђенима сазнају како је изгледао читав процес настанка ових изузетних књижевних остварења и какви су им даљи планови. Такође, овом приликом представљен је и наставак романа „Зеленбабини дарови“, што је највише обрадовало оне који су се већ упознали са авантурама јунака Мике. Ово дружење завршено је потписивањем књига. „Музичар с цилиндром и цветом на реверу“ потписивао је илустратор Александар Золотић; а књигу „Зеленбабини дарови“, као и наставак тог романа - нову књигу „Тајна немуштог језика“ потписивали су ауторка Ивана Нешић и илустратор Тихомир Челановић.

sajam knjiga3

Богатство илустрација, маштовита и забавна прича у роману и још више ауторкина љупкост и природност, препоручују „Зеленбабине дарове“ као књигу коју неизоставно морате прочитати.

kornjaca crtez