Фестивал књига "Савамала Book Fest"

Од 22. до 28. марта, у Миксер Хаусу, одржан је први Савамала Book fest, у организацији Миксер Хауса, Сити Магазина и Maкарт Дистрибуције. Овом приликом публика је могла на један нов начин да доживи књиге и културу читања, пружајући одговоре на питања зашто је читање важно и како развијати културу читања. Овај простор претворен у књижару-библиотеку-читаоницу-радионицу посетили су и ученици наше школе.
radionicajp00   radionicajp22
Ученици трећег разреда, у пратњи учитељице Иване Урошевић и библиотекарке Весне Босић, учествовали су у уторак, 24.03.2015. у дечијој радионици, коју је одржала Јасминка Петровић у сарадњи са Издавачком кућом „Одисеја“. Књижевница је путем радионице представила збирку кратких драмских текстова „Да ли сте ви жаба?“, (http://www.odiseja.co.rs/images/pdfovi/DA_LI_STE_VI_ZABA_zaviri_u_knjigu.pdf) која садржи 20 драмских игара намењених школским позорницама за децу од 6 до 10 година. Сврха радионице била је да деца гласно размишљају о понуђеним темама, развијају самопоуздање и машту и боље упознају свет око себе.
radionicajp11  radionicajp99
Нашим ученицима радионица је била забавна и веома им се допала присност коју је ауторка развила са децом. Највише од свега им се свидело то што им је била пружена прилика да на сцени глуме и казују драмске текстове - http://www.makart.rs/vesti/vest_druzenje_na_savamala_bookfestu_tokom_proteklih_dana_114.
radionicajp33   radionicajp88
radionicajp77  radionicajp66