Босоноги и небо

У оквиру часа у библиотеци ученици четвртог разреда су у понедељак, 21. 12. 2015. г. подељени у групе водили дебату на тему: (Не) Желим да Босоноги буде мој друг, јер је...

Ова прича је веома популарна међу основцима и сви би желели Босоногог у својој дружини, па је група која је заступала тезу да не треба овог дечака бирати за најбољег друга имала тежак задатак. Сви ученици су били веома мотивисани и говорљиви како би најубедљивије изнели своје ставове. Иако су гледишта била подељена, а вође дебате веома надахнуте, преовладало је мишљење да би у стварном животу сви дали прилику Босоногом да буде њихов друг, да их води кроз разне авантуре и забавља. Указало се и на неке непримерене поступке овог несташног дечака, али за све то је нађено оправдање. Овај дечак пун маште супротставио се својом сналажљивошћу сиромаштву и зато задобио поверење свих оних који верују у чаролију детињства.

Овај дечак, који је својим невероватним причама и подвизима (који су га чинили јунаком и идолом) унео радост и узбуђење у свакодневни живот наше деце, показао је да им прича о сиромаштву из којег је потицао и богатству његовог ума и душе, којим је оплемењивао и другу децу, чини детињство занимљивијим. 

bosonogi3   bosonogi2

bosonogi4  bosonogi5