Колико језика говориш, толико вредиш

Издавчка кућа „Одисеја“ редован је гост наше школе. Ученици, родитељи и запослени могли су у холу школе и у школској библиотеци да се упознају са новим издањима и најчитанијим књигама ове издавачке куће. 

Sifra-Vavilon-Kamoоve-zgodeОвај пут за нас су организовали продајну изложбу књига, која је трајала од 15. 12. до 29. 12. 2015. г, и дружење са Ханном Гадомски, која нам је дошла као добра вила, дајући велику подршку пре свега у учењу страног језика. Иако деца воле да уче језике, то учење и савладавање градива понекад може да постане и проблем. Да бисмо сачували љубав према језику и мотивисали ученике да науче што више страних језика, замолили смо Ханну да нам помогне. Пошто говори енглески, пољски, италијански и француски језик, одлично глуми и рецитује, није јој било тешко да на наше ђаке пренесе позитивну енергију за учење и у најлепшем светлу представи сву лепоту и важност оваквог знања - јер колико језика знаш и говориш, толико вредиш. Ханна нам је певала, рецитовала и дала интервју на неколико језика, а уз то је искористила прилику да представи књигу „Камоове згоде и незгоде - Шифра Вавилон“, право штиво за оне којима није лако да уче страни језик. Књига говори о дечаку Камооу који је имао слабу оцену из енглеског и који је уз мамину помоћ успео да пронађе начин да реши свој проблем. Како је то урадио, сазнајте из књиге, која је од Нове године доступна и у нашој школској библиотеци.

Ханна Гадомски се бави писањем, новинарством и превођењем. Уређивала је и водила, често као наратор, дечје телевизијске и радио емисије на Телевизији Б92, Радију Б92 и Радио Београду 1. Ради као аутор и водитељ ноћне емисије „Сновреме“, посвећене култури, на Радио Београду 1. Пише приче за децу и чланке за бројне часописе (Време деце, Микијев Забавник, Политикин Забавник, Велико двориште, Базар, Амбијенти) и била је уредница за одељење дечје литературе у Издавачкој кући „Драганић“. Бавила се глумом и организовала је бројне драмске радионице за децу. Коауторка је књиге за децу Приче за цртање и бојење (Досије, 2004), а самостално је објавила сликовницу Мрачац (Завод за уџбенике, 2007). Живи и ради у Београду и обећала је да ће нам поново доћи у госте.

Што се тиче „Шифре Вавилон“, то је прва књига у популарном серијалу „Камоове згоде и незгоде“ и сви којима се авантуре овог необичног дечака буду допале, моћи ће са њим да се друже кроз друга издања која ће „Одисеја“ ускоро објавити. Више о књизи можете прочотати и на: http://www.odiseja.co.rs/images/pdfovi/Sifra_Vavilon_zaviri_u_knjigu.pdf

hannadosije