На Сајму књига 2018.

Ученици седмог и осмог разреда су у пратњи наставница Мире Ђого и Неде Лојовић посетили овогодишњи сајам књига. На 63. Међународном београдском сајму књига, Школски дан био је у четвртак, 25. октобра. Група од 34 ученика имала је по плану посете могућност да посети сајамске изложбе посвећене Десанки Максимовић, Милошу Црњанском и смотру стваралаштва младих, углавном средњошколаца, који су својим литерарним, драмским и беседничким стваралаштвом и наступом врло мотивишуће деловали на наше ученике у идеји да се и сами опробају у овој области. Ученици су уз сајам књига могли да посете и штандове на којима су се представљале средње школе, као и да послушају предавања намењена побољшавању и развијању читалачких навика код младих. Поред тога могли су да се сретну са познатим писцима за децу и да учествују у креативним радионицама које су за њих организовале издавачке куће „Креативни центар“, „Лагуна“, „Одисеја“, „Пчелица“, „Едука“ и други.

На 63. Међународном београдском сајму књига учествовали су издавачи из Белорусије, Босне и Херцеговине, Египта, Ирана, Израела, Јапана, Кине, Мађарске, Румуније, Републике Српске, Русије, Словеније, Сједињених Америчких Држава, Украјине, Уједињеног Краљевства, Хрватске, Црне Горе, Швајцарске и Марока – почасног госта манифестације.

На Сајму књига школу је предствљала Весна Босић, библиотекар. Она је имала за задатак да успостави сарадњу са издавачима који су окупљени око пројекта електронског уџбеника, да присуствује презентацијама ових уџбеника за будућност и припреми терен за употребу истих и у нашој школи. Такође је присуствовала и трибини коју је организовало Друштво школских библиотекара Србије и предствљању писца Дејана Алексића.