Твоје знање мења све(т)

У току школске 2013/14. године, Програм превенције злоупотребе психоактивних супстанци реализован је у одељењу 6-2. Радионице су реализоване на часовима одељењског старешине, а понекад и на посебно организованом часу. Програм су спровеле разредни старешина 6-2 и психолог школе.

Час презентације Програма „Твоје знање мења све“ одржан је 03.06.2014. године, за време шестог часа у преподневној смени. Циљна група су нам били ученици петог разреда из разлога да их упознамо са програмом, кроз који ће и они проћи наредне школске године. Презентацији су присуствовали и ученици осталих одељења шестог разреда и чланови Ученичког парламента. Поред ученика, презентацији су присуствовали: директор школе, педагог, наставница српског језика и наравно реализатори програма психолог и разредни старешина 6-2.

У својој суштини, програм „Твоје знање мења све“ има за циљ да поучи децу, пружајући им прилику да праве изборе, да користе стручност одраслих о ономе што њих заиста занима и да науче како да доносе одлуке и да сами предузимају акције. Следеће школске године, програм ће реализовати наставник српског језика у одељењу 6-3 који је и уједно разредни старешина овог одељења у сарадњи са психологом школе.

travica

                                                                                                Реализатори: Мирјана Травица и Николина Шарац