65. Конгрес психолога Србије

Од 24.5-27.5.2017. године, одржан је 65. научно-стручни скуп  Конгрес психолога под називом „Глобализација и локализација психологије“, у организацији Друштва психолога Србије. Програм је био богат и разноврстан; одржано је 7 пленарних предавања, 6 симпозијума, у оквиру којих су приказана 33 рада, 4 округла стола, 2 промоције књига, 7 постер презентација, 2 радионице, јавна расправа о Закону о психолошкој делатности, 2 форум театра и 15 сесија у оквиру којих је приказано 78 радова.

Као и сваке године до сада, на Конгресу је учествовала и психолог наше школе, Николина Шарац. Учествовала је на округлом столу: „Нови закон – ЗОСОВ: импликације на улогу и радно место психолога“, као и на сесији: „Улога психолога у основним школама“.

Пленарни предавачи на научно-стручном скупу били су психолози из земље и иностранства који су дали велики допринос развоју психологије, попут професора емеритуса Пола Екмана, професора емеритуса Филипа Зимбарда, професора Лазара Станкова, професора Зорана Сушња, професора Велимира Поповића, професора Дага Коларевића и доцента Оливера Тошковића.

Конгрес психолога је акредитован од стране ЗУОВ-а као стручни скуп, процењујући да су теме које су обрађиване на Конгресу психолога 2017. године актуелне и прилагођене циљној групи на коју се односе.

Овогодишњи Конгрес психолога био је прилика да сваки психолог  да допринос квалитету научно-стручног скупа који у нашој земљи има најдужу традицију, а истовремено, одговарајући на изазове потреба за модернизацијом, настоји да буде конкурентан најеминентнијим светским конгресима.

nikolinakongres17