ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ

Поштовани родитељи,

Према инструкцијама Министарства просвете у вези са поступањем основних школа поводом отварања објеката за пријем ученика у целодневни боравак током трајања епидемије COVID -19.

Услови за коришћење целодневне наставе:

 1. Потребно је за оба родитељадоставити потврду оверену од стране послодавца која доказује да су родитељи радно ангажовани и да није могуће да им послодавац организује рад од куће, као и радно време ангажовања.
 2. Свакодневно, пре доласка у школу, родитељ има обавезу да детету и себи измери температуру и да у случају повишене температуре, не доводи дете у школу и о томе обавести директора.
 3. Родитељи могу доводити децу у целодневни боравак радним даном најраније у 7:30, а по ученике могу доћи најкасније у 16:30.
 4. Боравак деце је могућ у оквиру наведеног термина, о чему родитељи треба да за сваки наредни дан унапред обавесте наставника - да кажу када дете долази у школу и до када остаје.
 5. Сваког дана, пошто дођу по дете, родитељи треба да   обавесте наставника да ли ће ученик доћи у школу и наредног дана.
 6. Родитељ приликом предаје детета, као и дете, треба да имају маску на лицу која им прекрива нос и уста, као и рукавице, и да уз минимално задржавање размени информације са наставником и да држи прописану дистанцу 2 метра.
 7. Ученици ће бити прихваћени и предати на капији школе из Првомајске улице. Родитељи не треба да улазе у школску зграду ради безбедности запослених и остале деце.

Обавезе деце за време боравка у школи:

 1. Ученици ће седети у учионици на удаљености већој од два метра, без физичког контакта, са заштитном опремом.
 2. Ученици треба да са собом понесу флашице са водом које ће бити само за њихове потребе током боравка у школи.
 3. Сугерише се родитељима да деца доручкују пре доласка у школу, а да им припреме и спакују ужину или суви оброк.(Због хигијенских мера, не носити грицкалице).
 4. Ученици ће пратити наставу на даљину – ТВ часове. Након тога могу да раде домаће задатке или друга задужења која су добили од својих наставника. Треба да понесу свеске, књиге и перницу.

Дежурство запослених биће организовано у оквиру њиховог здравственог стања и заштите осетљивих чланова њихових породица.

Драги родитељи све ове мере су прописане ради безбедности Ваше деце као и запослених у школи. Не заборавите, епидемија још увек траје!

Молимо да одељењском старешини доставите период боравка Вашег детета у школи у понедељак, 11.05.2020. године.

                                                                    

Славица Лабовић в.д. директора