Обавештење за родитеље и ученике о организацији и реализацији наставе на даљину

ОШ “Петар Кочић“

Земун

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ

О ОРГАНИЗАЦИЈИ И РЕАЛИЗАЦИЈИ НАСТАВЕ НА ДАЉИНУ

               Поштовани родитељи (и други законски заступници ученика),

Министарство просвете науке и технолошког развоја одлучило је да се, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, настава у старијим разредима основне школе одвија на даљину у периоду од 15. до 19. марта 2021. године.

Наставна на даљину биће реализована путем школске платформе Microsoft Teams као и путем Јавног медијског сервиса Србије.

Ученици прате наставу на даљину путем школске платформе Microsoft Teams у реалном времену тј. у време када имају часове по важећем распореду, са почетком првог часа у 8 часова. Час траје 45 мин. Између часова мали одмор 5 мин. а после другог часа велики одмор 15 мин. У том временском периоду, док траје настава у складу са распоредом часова, наставник поставља материјале за редовну наставу на школску платформу. Наставник потребан материјал за израду домаћих и других задатака, као и могућих провера знања ученика, поставља на платформу радним данима у периоду од 7.30 до 14.05 часова.

 

р. бр. часа време
1. 8:00 – 8:45
2. 8:50 – 9:35
3. 9:50 – 10:35
4. 10:40 – 11:25
5. 11:30 - 12:15
6. 12:20 -13:05
7. 13:10 – 13:55

 

Уколико ученици искажу потребу, наставник организује часове допунске и додатне наставе.

У складу са добијеним препорукама за организацију рада на даљину предметни наставници су дужни да у Ес дневнику воде евиденцију према већ утврђеном распореду часова и евидентирају одсуство ученика са часа путем наставе на даљину. Ученицима ће бити наглашено на која питања су обавезни да одговоре ОДМАХ, у току часа, чиме се евидентира њихово присуство.

Уколико ученик не располаже потребним материјалним ресурсима, у договору предметног наставника, родитеља и ученика може се користити доступан дигитални канал комуникације или договорити преузимање штампаног материјала у школи у одређеном дефинисаном термину.

Породице које имају двоје или више деце која прате наставу на даљину у реалном времену, у исто време, а немају техничку могућност истовременог праћења наставе нека обавесте одељењског старешину (поруком или мејлом)

Због породица које имају двоје или више деце која прате наставу на даљину, наставници ће постављати материјале на школску платформу како би били доступни ученицима.

 

Оцењивање ученика:

Наставник континуирано примењује различите технике праћења резултата учења. У наредној радној недељи (15-19. март) неће бити физичких долазака ученика и наставника у школу ради оцењивања. Наставници имају могућност да одрже писане провере знања које су заказане за наредну радну недељу путем интернета или да их одложе за наредни период.

 

Безбедност ученика на интернету

Потребно је да родитељи, заједно са наставницима подстичу ученике на поштовање постављених правила комуникације, мере безбедности, водећи рачуна о заштити ученика од било ког вида дигиталног насиља. Наставници неће тражити од ученика да им шаљу видео записе/фотографије у којима се виде ученици како би се спречила било каква врсте злоупотребе деце у виртуелном простору.

_______________________________________________________________________

У наредном периоду, потребно је да родитељ на време обавести одељенског старешину уколико је ученик позитиван на COVID-19 или неко из непосредне близине са којим ученик дели животни простор (чланови породице и сл).

 

У Земуну,                                                              директор школе Славица Лабовић

12.03.2021.г.