У Герoнтолошком центру

Ученици VIII/2 заједно са одељењским старешином Драгољубом Илином посетили су Геронтолошки центар Бежанијска коса 27. 11. 2017. Сада већ традиционално дружење поново је протекло у изузетно пријатној атмосфери. Представљамо вам пар фотографија и један утисак наших ученика.

ПОСЕТА СТАРАЧКОМ ДОМУ

Увек је лепо упознати нове људе, поготово оне који су проживели доста ствари у свом животу. Од њих можемо доста научити, од ратова у којима су учествовали до њихових унука. Сви ми их радо слушамо зато што су њихове приче неизмерно занимљиве и поучне.

Посета старачком дому "Бежанијска коса“ била је од великог значаја за све нас и једно велико искуство. Иако многи мисле да је то само за људе који не могу да се брину сами о себи, напротив, тамо има и оних који желе да своје последње године живота проведу у друштву. Имају разне радионице и активности које им помажу да се мало разоноде и да им тако брже прође дан у забави и дружењу. Поред радионица постоје и секције као што су хорска,  литерална, спортска... Људи који живе тамо су веома дружељубиви и увек нас радо дочекају. Сви се осећају као да су код своје куће, можда зато што то и јесте њихов други дом. Старачки дом је за њих права срећа зато што тамо већина њих пранађе своју сродну душу.

Највише нам се допало то што су они позитивни, занимљиви људи који зраче добром енергијом, упркос њиховим годинама. Драго нам је што смо имали прилику да их упознамо и научимо нешто од њих и што смо им помогли да се осећају млађе на пар тренутака.

                                                                                                                                                   ПЕТРА ГОЈКОВИЋ  И АНА ГОЛУБОВИЋ VIII/2

drago1  drago5

drago2  drago3