Концерт "Сјајна ноћ" у Руском дому

У Руском дому је 7. децембра 2017. године одржан годишњи концерт ученика београдских школа у којима се учи руски језик. Међутим, по традицији, на концерту учествују и школе у којима се не учи руски језик, али које воле и негују руску традицију и културу.

Концерт организује Београдска подружница професора руског језика и Руски дом.

На овогодишњем концерту, који је био четврти по реду, учествовали су и ученици наше школе. Представили смо се једном хорском и једном плесном тачком.

Концерт је носио назив „Сјајна ноћ”. Сам назив концерта, сјајан, обасјан и украшен Руски дом допринео је да сви те вечери засијају на сцени. Деца су певала, плесала, играла, рецитовала, свирала и пленила својим гласовима, покретима и прелепим костимима.

Пред препуном салом Руског дома наши ученици шестих разреда отпевали су песму о другарству „Когда мои друзья со мной”(„Када су моји другови са мном”). Солиста је био Васа Дашић из 6/3, а у хору су певали: Марина Кузман, Анђела Радуловић, Неврија Алити, Николина Ђурић, Вања Собоћан и Каролина Јовановић из 6/1, Душан Илинчић, Нађа Петров, Соња Кисић, Анастасија Радић из 6/2 и Андреа Чучковић, Татјана Раичевич, Николина Илић, Теодора Уремовић, Анђела Шћепановић, Тамара Сердар, Софија Ивковић, Јована Шпегар и Срђан Шкорић из 6/3. Да наше извођење добро звучи помогла нам је наставница музичке културе Тамара Маројевић.

Уз звуке „Снежног валцера” („Снежный вальс”) уживали смо у плесу ученица наше школе Теодоре Павловић и Маше Стевановић и њихових другова, плесних партнера, Огњена Томовића из школе „Мајка Југовић” и Марка Шкрбића из школе „Сава Шумановић”.

Наша песма и плес летели су на крилима аплауза и подршке из публике родитеља наших ученика, као и наставника наше школе: Тамаре Маројевић, Мире Ђого, Весне Босић, Неде Лојовић и Јоване Никић.

За учешће на концерту школа је награђена дипломом Руског дома.

До следећег концерта!

 

                                                                                                                                            Анита Мрђић, наставник руског језика

ruski dom ruski dom1

ruski dom anita 172 2 ruski dom anita 172 1

gramota rusija