У посети Савременој гимназији

Савремена гимназија је у петак, 4. марта угостила ученике наше школе који су желели да се ближе упознају са начином функционисања ове установе. У посету овој школи смо отишли заједно са вршњацима из Школе „Мајка Југовића“.

Знатижељне осмаке сачекале су координаторке школе и срдачно им се обратиле речима добродошлице. Детаљно су их упознале са начином и принципима рада у Савременој гимназији, показале им простор и демонстрирале техничку опремљеност и могућности савремених наставних средстава.
Ученици су већ били заинтригирани, када им се придружила професорка хемије, која је извела неколико експеримената.
Присуствовали су и часу историјегде су слушали о томе како су живели тинејџери у Римском царству. Погледали су интересантан филм на ову тему, а онда своје знање проверили у квизу користећи иПад.
Дружење су наставили са професорком српског, која их је подстакла да размисле о утицају који знање има. Требало је да замисле да имају неограничену моћ помоћу које могу да чине разне промене у свету.
Материјална једнакост, мир у свету, поштовање права животиња и чиста планета, само су неки од одговора наших  осмака. Да би своје снове претворили у стварност, потребно им је знање из разних предмета и области. „Образовање је најјаче оружје које се може искористити да би се променио свет”, речи су Нелсона Менделе на које им је указала професорка.

      niki1  niki2  niki3

                                                                                                                                                                               Николина Шарац, психолог