Мини лига шампиона 2018/2019

 

И ове године одржана је Лига шампиона ОШ Петар Кочић, на спортским теренима школе у периоду од 22. до 25. маја. Ово јединствено такмичење, какво нема ни једна друга земунска школа, увек окупи велики број учесника и готово као по правилу представља један од лепших догађаја који се одржи у нашој школи у току школске године. Специфично је по количини енергије и интензитету емоција које непосредни актери такмичења уложе током трајања турнира.

IMG b27bf067aa199560502e559839415e76 V          IMG a74c303ea6f6f0c3c48ac7828420e938 V

Такмичење по групама је завршено у периоду од среде до петка, и свакако да је централни догађај био програм полуфиналниих и финалних утакмица Лиге шампиона (ученици од шесетог до осмог разреда) и Мини лиге шампиона (ученици од трећег до петог разреда) који је почео у суботу у 15 и 30 часова. Пласман у полуфинале Лиге шампиона избориле су екипе VII2 и VIII2 ( први полуфинални пар) и VI2 и VIII1 (други полуфинални пар). У изузетно занимљивим дуелима пласман у финале избориле су екипе VIII1 и VIII2 . Најпре је одиграна утакмица за треће место у којој је екипа која је побрала све симпатије гледалаца - VI2 ( овогодишњи Ајакс Лиге шампиона     Петар Кочић) у једном узбудљивом и квалитетном мечу, победила одличну екипу VII2. У финалној утакмици су се према очекивању нашле две најквалитетније екипе осмака. Био је то још један час за пример генерације 2004. Генерација о којој је већ писано на овом сајту и која је постигла један од најзначајијих успеха у историји школе – треће место у Земуну, још једном је показала шта значи Прво бити човек, па онда фудбалер !. У изузетно квалитетном мечу који је обиловаоа лепим потезима, али и жестоким дуелима, на крају је све завршено у спортском духу и рекао бих, не пријатељској, већ више братској атмосфери. Било је право задовољство бити наставник оваквих ученика, пардон Људи, који су турнир завршили тако да се није знало које победник, а ко поражен (победила је екипа VIII2) . Честитали су једни другима, поделили поклон спонзора – пицу из пицерије Мадена, направили заједничке фотографије и задовољни напустили турнир. Можда ће у историји школе на терену и бити бољих фудбалера, али Људи - не верујем.

У полуфиналним утакмицама Мини лиге шампиона сатале су се екипе V3 и IV1 (први полуфинални пар) и екипе IV3 и III3 ( други полуфинални пар). После занимљивих утакмица пласман у финале обезбедиле су екипе V3 и IV3.. У интересантној утакмици за треће место успешнија је било III3, док је у финалној утакмици срећа била на страни IV3. Утакмице Мини лиге шампиона пратила је као и обично сјајна атмосфера у публици, тако да је поред дешавања на терену било и крајње неизвесно ко ће освојити пехар за фер плеј, трофеј за који највеће заслуге углавном имају навијачи који својим спортским навијањем и кореографијом оставе највећи утисак. Ове године трофеј за фер плеј у Мини лиги шампиона освојила је екипа IV1, док је у лиги шампиона овај трофеј припао VI1 ( мора се признати да навијање код старијих ученика није било на највишем нивоу).

Треба напоменути да је одиграна и традиционална утакмица између наставника и радника школе Све звезде зборнице и екипе бивших ученика Осветници. Освета бивших ученика је била слатка, а наставници, који су овог пута били појачани са мужевима својих колегиница због одсуства једног броја стандардних првотимаца, су свој последњи час овој генерацији бивших ученика, морали да одрже на тему – Како фер и спортски признати пораз.

IMG 1ed1a1db9309eab8d4d31b6fb42d5108 V                        IMG 48f24f300f278ccc9a219d979c3bd16a V

Турнир је завршен доделом трофеја и сјајним ватрометом, а нама на крају остаје да се захвалимо: прво наставницима физичког васпитања Ивани Аџић и сјајном Николи Медићу на огромној количини енергије уложеној у жељи дасве прође у најбољем реду и на опште задовољство деце, затим управи школе предвођеној директорком Јеленом Вукић на апсолутној подршци коју су пружили у организацији, једном и непоновљивом наставнику Милошу који је увек ту када нешто треба да се уради за школу и свакако Владимиру Иветићу човеку без кога се дефинитивно ни једна Лига шампиона школе Петар Кочић не би одржала, најзаслужнији, а не најодговорнији човек овог више него интересантног догађаја. Захваљујемо се свакако и свим колегама и родитељима који су својим присуством и навијањем дали подршку својој деци и ђацима, као и теткицама које су морале да раде онда када су се рефлектори погасили.

Могуће да неке школе имају више успеха од нас на неким општинским такмичењима, али дозволићете да на нашем сајту као основно мерило о томе каква је нека школа, узмемо количину среће и задовољства коју деца понесу из ње после неких дешавања. Сигуран сам да када се узме у обзир овај други критеријум школа Петар Кочић нема премца у Земуну, а рекао бих и шире.

Видимо се следеће године у исто време!

ЗЕМУН 27.5. 2019.                                                                            Драгољуб Илин