Стоп насиљу

nasilje18

И кад ниси насилан, можеш бити фаца

На предлог три ученице 5-3 и уз подршку разредног старешине и психолога школе, и помоћ родитеља, настао је сјајан пано на тему „И КАД НИСИ НАСИЛАН МОЖЕШ БИТИ ФАЦА“. 6.12.2017. године на часу разредног стрешне, Теодора, Валентина и Анђела су представиле свој рад осталим ученицима у одељењу. На овај начин је још једном посвећена пажња превенцији насиља, посебним ризицима и мерама заштите као и реаговања у случају када се насиље деси.

v3 nasilje1 v3 nasilje2

v3 nasilje

                                                                                                                                                  Николина Шарац, психолог

Међународни дан толеранције

Обелажавајући 16. 11. Међународни дан толеранције, ученици другог разреда су уз помоћ своји учитељица направили пано на ту тему. Пре израде паноа на часу слободних активности, ученици су на часу грађанског васпитања и часу одељенског старешине разговарали о овој теми. Ученици су на забаван начин дошли до сазнања о значају толерантног понашања, те су своје закључке представили путем паноа. Након израде паноа, психолог школе је са ученицима разговарала на исту тему.

tole1  tole5

tole2  tole3

tole6  tole4

tole pano

                                                                                                                                    Одељенско веће другог разреда

"Ко се лема, другара нема"

Представа "Онај ко се лема, другаре нема" изведена је за предшколце, ученике првог и другог разреда у понедељак, 20. 11. 2017. г. Ово је била још једна од активности у циљу едукације ученика како би се више дружили и играли, осуђујући све облике насиља међу вршњацима. 

sanja poz  sanja poz1

sanja poz3  sanja poz4

Стоп насиљу

Како се у јавности ових дана поново апострофира проблем вршњачког насиља, желимо да вас овом приликом подсетимо на неке од правилника који имају за циљ не само идентификацију и утврђивање сумњи на насиље, већ пре свега указују на мере превенције. ОБАВЕЗНО се упознајте са: 

ПРОТОКОЛОМ о поступању у случају насиља 

ПРИРУЧНИКОМ о тумачењу Протокола 

Приручником за родитеље