Портал еВежбаоница

Поштовани,
 
Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, у сарадњи са Е-управом и професорима (сарадницима) са Математичког факултета у Београду и Факултета организационих наука у Београду, креирали су портал еВежбаоница који су ученицима ставили на располагање.
 
Портал еВежбаоница омогућава ученицима да кроз решавање задатака проверавају своје знање током припрема за завршни испит на крају основног образовања и васпитања. Задаци из седам предмета (српски језик/матерњи језик, математика, физика, хемија, биологија, географија и историја), распоређени су према тежини на три нивоа – основни, средњи и напредни ниво, а састављени су на основу образовних стандарда.
 
Поред задатака на српском језику, на порталу се налазе и задаци на осам језика

Распоред припремне наставе за завршни испит 2022.

Распоред припремне наставе за завршни испит можете преузети ОВДЕ

OБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ОШ“ПЕТАР КОЧИЋ“ ЗЕМУН

OБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

ОШ“ПЕТАР КОЧИЋЗЕМУН

               Поштовани родитељи (и другизаконск изаступници ученика),

Настава у ОШ ,,Петар Кочић“ у другом полугодишту школске 2021/2022. Години биће организована на основу Одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа (Број: 601-03-00033/21/2021-15 од 20. 01. 2022. године) и уз потпуно спровођење Плана примене мера за спречавање појаве и ширења епидемије и заразних болести.

Организација рада у млађој смени (1-4. разред)

У понедељак 24. 01. 2022. Године млађи разреди похађају наставу у школи по првом моделу (цела одељења су у школи) организације образовно-васпитног рада по важећем распореду звоњења. У првој радној недељи:

-први и други разред наставу прате после подне,

-трећи и четвртипреподне.

На сваких седам дана ученици мењају смену.

Организација рада у старијој смени (5-8. разред)

Ученици похађају наставу по другом моделу. Одељења се деле у две групе (А,Б) од понајвише 15 ученика. Часови трају 45 минута. На крају сваке радне недеље мења се редослед долазака у школу и праћења наставе одкуће по данима. Настава се одвија у преподневој смени по важећем распореду звоњења.

1. радна

недеља

Група А понедељак, среда, петак настава у школи
уторак, четвртак Настава на даљину
Група Б уторак, четвртак настава у школи
понедељак, среда, петак Настава на даљину

2. радна

недеља

Група A понедељак, среда, петак настава у школи
уторак, четвртак Настава на даљину
Група B уторак, четвртак настава у школи
понедељак, среда, петак Настава на даљину

Обавезна је употреба заштитних маски (прекрива уста и нос) све време током боравка у школи. Ношење заштитнх маски је обавезно за свезапослене у школама, ученике и трећа лица од момента уласка у школско двориште до напуштања школског дворишта.

За ученике који из здравствених разлога немогу да носе маске (нпр. Бронхијлна астмаили где постоји други здравствено оправдан разлог) о томе може да се изјасни било који педијатар који познаје здравствено стање детета и има увид у медицинску документацију.

Родитељи не треба да упућују децу са симптомима који указују на могућу инфекцију у школу као и док не прође период изолације, односно карантина ако су у питању контакти потврђених случајева у породици и о томе обавештава одељењског старешину.

Родитељ/старатељ треба да обезбеди заштитну маску за своје дете.

Родитељи доводе децу до улаза у школско двориште (при довођену и одвођењу деце).

Родитељи могу долазити у школу у терминима одређеним за пријем родитеља уз претходни договор са наставником и/или одељењским старешиноми уз потпуно поштовање прописаних хигијенских мера. .

Ученици долазе у школу искључиво у терминима који су предвиђени за њихову групу.

Током боравка у школи забрањено је било какво окупљање ученика у већим групама у било ком делу школе. Уколико се ученик не осећа добро у току боравка у школи (повишена телесна температура и сл.) јавља је одељењском старешини или дежуром наставнику уз чије ће присуство у посебној просторији сачекати долазак родитеља/старатеља.

Продужени боравак ученика првог и другог разреда и припремни предшколски програм

Продужени боравак ученика ће почети са радомод 24. јануара 2022. године у истим групама као и у првом полугодишту.

Припремни предшколски програм почиње са радом 24. јануара 2022. године у послеподневној смени.

За све додатне информације, можете се обратити одељењском старешини Вашег детета.

Молимо вас да се упознате са дописима на вратима и на сајту школе и да се у потпуности придржавате прописаних мера како бисмо сачували здравље ученика и запослених.

Хвала на разумевању.

У Земуну, 21.1.2022.                                                                                                 Управа школе

OБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМОГ РАЗРЕДА ОШ „ ПЕТАР КОЧИЋ“ ЗЕМУН

Обавештење да ће се припремна настава одржавати у терминима редовних часова које су пратили у школи од 09.06.2021

OБАВЕШТЕЊЕ О ДУАЛНОМ ОБРАЗОВАЊУ

PKS dualno obrazovanje UPIS U SKOLE 236x309mm page 001