Помоћ ученицима за коришћење Google учионице

      Учионица је бесплатна услуга за школе, непрофитне организације и свакога са личним Google налогом. Учионица олакшава ученицима и наставницима да се повежу у школи и ван ње. Учионица штеди време и папир, и олакшава вам да правите предмете, додељујете задатке, комуницирате и будете организовани.

линк са упутсвом за гогле учионицу https://drive.google.com/file/d/1Vj0O8ScekwMjnNxVvzBEDtZwtMg1rwJ_/view

линк са упутсвом за поставку задатака 

 

припремио OKC Bor

ОБАВЕШТЕЊЕ РОДИТЕЉИМА/ЗАКОНСКИМ ЗАСТУПНИЦИМА УЧЕНИКА

У прилогу је обавештење о настави на даљину током ванредног стања које је намењено родитељима/законским заступницима ученика.

ПРИЛОГ ОБАВЕШТЕЊЕ О НАСТАВИ НА ДАЉИНУ ТОКОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

Остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину за ученике основних и средњих школа

-  директорима, стручним сарадницима, наставницима и одељењским старешинама

Обавештавамо вас да је Влада Републике Србије одлучила да се, због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави непосредни образовно- васпитни рад у основним и средњим школама на територији Републике Србије. У циљу оствариваіьа права ученика на образовање, Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремило је оперативни план за наставак рада школа у отежаним условима, кроз остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину, с обзиром на то да привремено обустављање непосредне наставе у школама не значи и обуставжање образовно-васпитног рада са ученицима.

Почетак реализације образовно-васпитног рада учењем на даљину је

17. март 2020. године.

За ученике ,,Распоред наставе"  можете приступити линком на https://www.rasporednastave.gov.rs/

План реализације

ОСНОВНА ШКОЛА

- директору
 
Поштована/-и,
 
У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на целој триторији Републике Србије, која је ступила на снагу вечерас 15.03.2020. године, установе образовања и васпитања неће радити од понедељка 16.03.2020. године.
 
У току сутрашњег дана школе ће добити потребне информације и упутства за организовање и спровођење наставе на даљину почевши од 17.03.2020. године (уторак). Од директора школа и наставника очекује се да у току сутрашњег дана изврше потребне припреме и информисање ученика и њихових родитеља/законских старатеља о организованој настави на даљину. Потребно је планирати обавештавање ученика и координацију наставе на даљину тако да што мањи број запослених долази у установу, а да своје радне обавезе у највећој мери обављају од куће. Током боравка у установи сви запослени су у обавези да се придржавају здравствено-хигијенских мера, упутстава и наредби надлежних служби.
 
У данима који су пред нама Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће пружити потребну помоћ школама, ученицима и њиховим родитељима да наставу на даљину организују, спроводе и прате на делотворан и ефикасан начин.
 
Заједничким напорима, добром координацијом и синхронизованим активностима можемо допринети да се актуелна кризна ситуација за образовни систем, али и систем у целини, предупреди и тиме ублаже њене последице. У том смислу, позивамо Вас на посвећено деловање и одговорно поступање!

С поштовањем,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја 

15.03.2020. године

ПРЕПОРУКЕ МП СРБИЈЕ У ЦИЉУ СПРЕЧАВАЊА ШИРЕЊА ВИРУСА

       У складу са здрственим препорукама које је школа добила од Министарства просвете и примењује их  ради спречавања ширења инфекције, подсећамо ученике на следеће битне кораке ради спречавања ширења вируса :

Подстицање ученика на прање руку;

Препоручити ученицима и одраслима да не додирују очи, уста и нос неопраним рукама;

Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду;

-   Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке;

-  Препоручити родитељима и ученицима да се одложе прославе и дружења;

Основна школа

У складу са здрственим препорукама које је школа добила од Министарства просвете и примењује их  ради спречавања ширења инфекције, подсећамо ученике на следеће битне кораке ради спречавања ширења вируса :

-         Подстицање ученика на прање руку;

-         Препоручити ученицима и одраслима да не додирују очи, уста и нос неопраним рукама;

-         Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду;

-         Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке;

-         Препоручити родитељима и ученицима да се одложе прославе и дружења;