Календар активности за спровођење завршног испита на крају основног образовања и васпитања за школску 2023/2024. годину и пријемног испита и уписа ученика у средњу школу за школску 2024/2025. годину

Календар активности за спровођење завршног испита на крају основног образовања и васпитања за школску 2023/2024. годину и пријемног испита и уписа ученика у средњу школу за школску 2024/2025. годину можете погледати ОВДЕ.

Инструкције за дигиталну пријаву за завршни испит преко портала Моја средња школа можете погледати ОВДЕ.

Распоред припремне наставе за завршни испит школске 2022/2023.

Распоред припремне наставе за завршни испит, од 07.06 - 20.06.2023. можете преузети ОВДЕ.

Распоред припремне наставе за завршни испит можете преузети ОВДЕ

Портал еВежбаоница

Поштовани,
 
Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, у сарадњи са Е-управом и професорима (сарадницима) са Математичког факултета у Београду и Факултета организационих наука у Београду, креирали су портал еВежбаоница који су ученицима ставили на располагање.
 
Портал еВежбаоница омогућава ученицима да кроз решавање задатака проверавају своје знање током припрема за завршни испит на крају основног образовања и васпитања. Задаци из седам предмета (српски језик/матерњи језик, математика, физика, хемија, биологија, географија и историја), распоређени су према тежини на три нивоа – основни, средњи и напредни ниво, а састављени су на основу образовних стандарда.
 
Поред задатака на српском језику, на порталу се налазе и задаци на осам језика

OБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ОШ“ПЕТАР КОЧИЋ“ ЗЕМУН

OБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

ОШ“ПЕТАР КОЧИЋЗЕМУН

               Поштовани родитељи (и другизаконск изаступници ученика),

Настава у ОШ ,,Петар Кочић“ у другом полугодишту школске 2021/2022. Години биће организована на основу Одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа (Број: 601-03-00033/21/2021-15 од 20. 01. 2022. године) и уз потпуно спровођење Плана примене мера за спречавање појаве и ширења епидемије и заразних болести.

Организација рада у млађој смени (1-4. разред)

У понедељак 24. 01. 2022. Године млађи разреди похађају наставу у школи по првом моделу (цела одељења су у школи) организације образовно-васпитног рада по важећем распореду звоњења. У првој радној недељи:

-први и други разред наставу прате после подне,

-трећи и четвртипреподне.

На сваких седам дана ученици мењају смену.

Организација рада у старијој смени (5-8. разред)

Ученици похађају наставу по другом моделу. Одељења се деле у две групе (А,Б) од понајвише 15 ученика. Часови трају 45 минута. На крају сваке радне недеље мења се редослед долазака у школу и праћења наставе одкуће по данима. Настава се одвија у преподневој смени по важећем распореду звоњења.

1. радна

недеља

Група А понедељак, среда, петак настава у школи
уторак, четвртак Настава на даљину
Група Б уторак, четвртак настава у школи
понедељак, среда, петак Настава на даљину

2. радна

недеља

Група A понедељак, среда, петак настава у школи
уторак, четвртак Настава на даљину
Група B уторак, четвртак настава у школи
понедељак, среда, петак Настава на даљину

Обавезна је употреба заштитних маски (прекрива уста и нос) све време током боравка у школи. Ношење заштитнх маски је обавезно за свезапослене у школама, ученике и трећа лица од момента уласка у школско двориште до напуштања школског дворишта.

За ученике који из здравствених разлога немогу да носе маске (нпр. Бронхијлна астмаили где постоји други здравствено оправдан разлог) о томе може да се изјасни било који педијатар који познаје здравствено стање детета и има увид у медицинску документацију.

Родитељи не треба да упућују децу са симптомима који указују на могућу инфекцију у школу као и док не прође период изолације, односно карантина ако су у питању контакти потврђених случајева у породици и о томе обавештава одељењског старешину.

Родитељ/старатељ треба да обезбеди заштитну маску за своје дете.

Родитељи доводе децу до улаза у школско двориште (при довођену и одвођењу деце).

Родитељи могу долазити у школу у терминима одређеним за пријем родитеља уз претходни договор са наставником и/или одељењским старешиноми уз потпуно поштовање прописаних хигијенских мера. .

Ученици долазе у школу искључиво у терминима који су предвиђени за њихову групу.

Током боравка у школи забрањено је било какво окупљање ученика у већим групама у било ком делу школе. Уколико се ученик не осећа добро у току боравка у школи (повишена телесна температура и сл.) јавља је одељењском старешини или дежуром наставнику уз чије ће присуство у посебној просторији сачекати долазак родитеља/старатеља.

Продужени боравак ученика првог и другог разреда и припремни предшколски програм

Продужени боравак ученика ће почети са радомод 24. јануара 2022. године у истим групама као и у првом полугодишту.

Припремни предшколски програм почиње са радом 24. јануара 2022. године у послеподневној смени.

За све додатне информације, можете се обратити одељењском старешини Вашег детета.

Молимо вас да се упознате са дописима на вратима и на сајту школе и да се у потпуности придржавате прописаних мера како бисмо сачували здравље ученика и запослених.

Хвала на разумевању.

У Земуну, 21.1.2022.                                                                                                 Управа школе

OБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМОГ РАЗРЕДА ОШ „ ПЕТАР КОЧИЋ“ ЗЕМУН

Обавештење да ће се припремна настава одржавати у терминима редовних часова које су пратили у школи од 09.06.2021