39 Заседање кризног штаба

Zakljucak kriznog staba slika

Употреба визира ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРБИЈЕ „Др Милан Јовановић Батут”

ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРБИЈЕ „Др Милан Јовановић Батут”

Др Суботића 5, 11000 Београд, Србија

http://www.batut.org.rs

Поштовани,

          Према подацима из литературе за сада не постоје чврсти докази који указују да употреба визира пружа адекватну заштиту од SARS-CoV-2. Према последњим препорукама WHO и UNICEF-a о коришћењу визира за спречавање преноса SARS-CoV-2, визири се могу користити у ситуацијама када се физичка дистанца не може одржати и у посебним ситуацијама када није могуће носити маску (на пример, код особа са оштећењем слуха, говора и вида, код особа са сметњама у развоју или код здравствених стања и болести која се могу погоршати услед ношење маске). Одлуку о ношењу визира доноси педијатар/изабрани лекар, при чему је неопходно размотрити сваки случај појединачно. Такође, наставници који држе наставу деци са оштећењем слуха, говора и вида, деци са сметњама у развоју или наставници страног језика могу носити визире уз обавезу одржавање физичке дистанце. При употреби визира треба водити рачуна да:

• Визир није потпуна физичка препрека и не обезбеђује заштиту као маска

• Визир треба да покрива цело лице, чврсто пријaња уз стране лица и да се простире испод браде

• Визири за вишекратну употребу морају се правилно очистити (сапуном или детерџентом и водом), дезинфиковати (са 70-90% алкохолом) и чувати након сваке употребе. Треба користити детерџенте који не оштећују оптичка својства визира

•Визир не искључује одржавање физичке дистанце од најмање 1,5 м и континуирано промовисање честе хигијене руку и респираторне хигијене

• Визир треба користити тако да не дође до повређивања деце приликом његовог стављања и ношења.

С поштовањем, В. Д. ДИРЕКТОР-а Доц. др Верица Јовановић

Др Снежана Живковић Перишић

Др Драгана Плавша

Др Марија Милић

Др sc med Маја Стошић

Др Клаудиа Кравић

Допис школама

Министарство просвете,науке и технолошког развоја допис

Допис школама 1 page 001

 

 

Тестирање надарених ученика од 7. разреда до 4. разреда средњих школа

      Можете се пријавити мејлом: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., телефоном 011/2611 321 или лично у Центру за таленте (Цара Душана 57, Земун), као и у педагошко-психолошшкој служби својих школа. Конкурс је отворен за ученике који похађају школе на територији општина Земун, Нови Београд и Сурчин. Ученици који положе тест стичу право на похађање наставе и осталих програма Центра за таленте Земун.

Konkurs za testiranje--04-09-2020-10-13-30_1.pdf

Konkurs

 

ПРИЈЕМ ПРЕДШКОЛАЦА

 

У складу са епидемиолошком ситуацијом и препорукама МПНТР, упознавање предшколаца са васпитачима одржаће се 7. септембра 2020. године у 13.15 часова у дворишту школе.

Припремни предшколски програм почиње са радом од уторка 8. септембра од 13 до 15 часова.

СРЕЋАН ПОЧЕТАК!

Управа школе