Из Дизнијеве радионице

У оквиру културне делатности школске библиотеке, припремљен је и у среду, 20. марта 2024. реализован забавни квиз „Колико познајем филмове из Дизнијеве радионице“. Уз квиз је организована изложба ликовних радова ученика трећег и четвртог разреда. Изложба радова била је у холу школе од 18. марта до 01. априла 2024. године. У квизу су учествовале три екипе ученика четвртог разреда.

 

Dizni pano 1    Dizni pano 2

За екипу 4/1 под именом „Краљеви лавова“ такмичили су се Теодора Лајбеншпергер, Немања Марковић и Александра Кладарић; одељење 4/2 представљала је екипа „Принцезе Залеђеног краљевства“ Марија Ана Митић, Емилија Поповић и Мила Корица, а у екипи „Мики Маус“ 4/3 били су Огњен Роган, Диана Стошић и Нина Колев.

 

Dizni kviz 5    Dizni kviz 4    Dizni kviz 3

Питања за квиз припремили су чланови Библиотечке секције Анђела Буљ, Јана Јоцић, Александра Милић, Лана Јоцић, Лена Шпегар и Софија Стринић. Музику је припремила Јана Јоцић, а у забавном делу квиза је учествовао и мали хор ученика трећег разреда којим руководи учитељица Весна Корица. Организатори активности били су библиотекар Весна Босић и Милош Ђурић, техничка подршка. Квиз се састојао од три групе питања различите тежине. Између такмичарских етапа емитовани су цртани филм „Пароброд Вили“, у продукцији Волта Дизнија и Аба Ајверкса, и музички спот „Let It Go“ из филма „Залеђено краљевство“.

 

Dizni kviz 24

У жирију такмичења биле су Анђела Буљ, Лана Јоцић и Јана Јоцић, а координатори такмичења Александра Милић и Лена Шпегар. Сви учесници су носили замимљиве маске најпознатијих Дизнијевих јунака. На крају, победници квиза су били „Краљеви лавова“, који су минималном разликом (за један бод) победили своје конкуренте.

 

Dizni kviz 1    Dizni kviz 2

Овај забавни квиз реализован је у оквиру шире школске активности „Дизнијеви дани“ намењене пријему деце предшколског узраста, а у циљу промоције рада школе. Тако су костимирани ученици 3/1, у пратњи учитељице Љиље Јовановић, са поклонима у руци на улазу у хол сачекивали госте, који су заједно са ученицима четвртог разреда навијали за своје фаворите. После квиза наши будући прваци учествовали су у радионицама које су за њих припремили ученици 3/1, 3/3, 4/1, 4/2, 4/3, учитељице Љиља Јовановић, Љубица Панић, Ивана Урошевић, Летица Шуша и Снежана Ђукић, као и наставнице српског језика и књижевности Марина Станковић и Нада Арсенијевић. Велика подршка колегама су биле и директорка Драгана Пранић, психолог Николина Шарац и наставница географије Милица Потић.

 

  Dizni kviz 6    Dizni kviz 7    Dizni kviz 8  

Dizni kviz 9

Dizni 2433