„Мина“ стигла у „Кочић“

У петак, 15. марта 2024. године у Библиотеци града Београда одржана је редовна скупштина Друштва школских библиотекара Србије. Скупштина је имала свечани и радни део, а том приликом су уручене награде и признања ученицима и библиотекарима који су се током године истакли у раду.

 

Mina 6   Mina 2 

Овогодишња добитница плакете „Мина Караџић“ је наша библиотекарка Весна Босић. Ову награду Друштво школских библиотекара Србије додељује од 2007. године на Смотри стваралаштва школских библиотекара. Комисија, у саставу Наташа Марковић Атар, библиотекарка у Деветој гимназији „Михаило Петровић Алас“ у Београду, Милица Бошковић, библиотекарка у Техничој школи Ивањица и Маја Куриџа, библиотекарка у ОШ „Гаврило Принцип“ у Земуну, одлучила је да овим признањем награди баш нашу библиотекарку, јер како кажу у образложењу она својим радом и трудом доприноси развоју школског библиотекарства у Србији, пре свега, као аутор многобројних изложби, радионица, представа, тематских часова и смотри.

Mina 3    Mina 7

Активности које реализује имају за циљ промоцију рада школских библиотека и улоге коју библиотека има у просветном систему. Своје искуство несебично користи у раду са децом, али и у раду са колегама. О њеној стручности имало је прилику да посведочи и неколико колега библиотекара, којима је била ментор током приправничког стажа.

Честитамо колегиници на добијеном признању и желимо јој и даљи успех у раду! 

Mina 4    Mina 5

Mina 8   Mina 1