Извор живе речи

Већ традиционално, у родном месту великог српског добротвора Илије Милосављевића Коларца, и ове године, 25. маја, одржана је завршна свечаност Смотре литералног стваралаштва ученика основних школа „Извор живе речи“.

Подела признања награђеним ученицима, са пригодним културним програмом, била је у Дому културе Колари, у организацији Основне школе „Илија Милосављевић Коларац“.

Kolari 1  Kolari 4

На јубиларној, 50. смотри литерарног стваралаштва једна наша ученица, чланица Библиотечке секције, Софија Стринић, ученица 6/3, освојила је, у категорији ученика 6. разреда који су писали поезију, прво место. Софија је на смотру послала три песме, а награду је добила за песму „Плава планета“.

Жири је одабрао и у Зборнику објавио најуспешније радове: три прозна и три поетска рада за сваки разред, где је место нашло и литерарно остварење наше ученице. Жири је, такође, прогласио и посебно наградио свеукупне победнике Смотре – једног у конкуренцији прозног и једног у конкуренцији поетског стваралаштва.

Kolari 3  Pohvala sofija

Софија Стринић је ученица шестог разреда, чији уметнички израз је примећен још од првог разреда. Својим редовним учешћем у бројним литерарним и ликовним конкурсима, смотрама и другим такмичењима, ученица надограђује свој одличан успех из редовних предмета и успешно промовише нашу школу.

Pohvala skola   Naslovna Sofija  

Sofija pesma 1    Sofija pesma 2

            Весна Босић, библиотекар