ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2024/2025. ГОДИНЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2024/2025. ГОДИНЕ

 

 

Поштовани родитељи (други законски заступници),

 

Према чл. 18. Закона о основама система образовања и васпитања у први разред основне школе се уписују деца рођена од 1.3.2017. до 28.02.2018. године. Обавештавамо Вас да ће се упис деце у први разред основне школе, за школску 2024/2025. годину обављати у просторијама школе у периоду од 1. априла 2024. до 31. маја 2024. године. Заказивање термина за тестирање и упис ученика може се извршити путем еУправе (https://euprava.gov.rs/) од 20.3.2024. године.

 

Потребно је да:

  • будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs;
  • покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ);
  • закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада.

Родитељи/законски заступници који су поднели молбе за упис у школу, а који су ван подручја школе, моћи ће да закажу тестирање преко еУправе након решавања молби за упис деце која територијално не припадају школи, након потврде школе да је молба решена.

 

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

  • Извод из матичне књиге рођених
  • Уверење о пребивалишту
  • Уверење о похађању припремног предшколског програма
  • Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*

 

* За упис у први разред неопходно је да буду завршени сви лекарски прегледи и пре тога не треба заказивати термине за тестирање ученика у школи. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, биће потребно да потврду о извршеном прегледу родитељ донесе у школу.

 

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. 

 

 

УПИС У ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК ЗА РОДИТЕЉЕ УЧЕНИКА ПРВОГ И ДРУГОГ РАЗРЕДА

 

 

Поштовани родитељи,

 

Упис ученика првог и другог разреда у продужени боравак важи само за једну школску годину. Школа има укупно две групе продуженог боравка, једна за ученике првог разреда и једна за ученике другог разреда. Група броји до 30 ученика.

 

Родитељи који уписују децу у први разред школске 2024/25. године , а заинтересовани су за продужени боравак пријављују се од 1.4.2024. године до попуњавања свих места, код секретара школе у термину од 8 до 9 часова. Приликом пријаве потребно је доставити Потврде о запослењу за оба родитеља (сврха- упис детета у продужени боравак).

Родитељи чија деца ће похађати други разред школске 2024/25. године ће се пријављивати секретару школе и достављаће потребна документа до 7. јуна 2024. године.

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ПРИПРЕМНИ ПРЕДШКОЛСКИ ПРОГРАМ ШК. 2024/2025.

 

Поштовани родитељи (други законски заступници),

 

Обавештавамо Вас да ће се упис деце у припремни предшколски програм, за школску 2024/2025. годину обављати у просторијама школе у периоду од 1. априла 2024. до попуњавања свих места, код секретара школе у термину од 8 до 9 часова. У припремни прешколски уписују се деца рођена од 01.03.2018. г. до 28.02.2019. године.

 

У Земуну, 11.3.2024. године                                    

       

                                                                                           

   Драгана Пранић, директор ОШ ,,Петар Кочић“