Дечији филмски фестивал 2016. г.

Дечији филмски фестивал КИДС ФЕСТ одржан је по 12. пут у Београду, али и широм Србије. На програму је било 20 филмова, а ученици наше школе определили су се за два „Ледено доба: Велики удар 3Д“ и „Дом госпођице Перињон за чудновату децу 3Д“.

fest4   fest2

Ученици петог разреда су у оквиру недеље дечијег филма на Фестивалу КИДС ФЕСТ присуствовали пројекцији филма „Ледено доба: Велики удар 3Д“. Заједно са одељењским старешинама ученици су у понедељак, 23. 10. 2016. практично отворили овај фестивал првом пројекцијом у Биоскопу „Фонтана“. „Ледено доба: Велики удар 3Д“ је пети наставак већ свима добро познате приче о јунацима који се боре да спрече смак света од астероида који нападају Земљу. Низ несрећних догађаја у филму покренула је веверица Скрет. Његова потрага за одбеглим жиром катапултираће га у свемир, одакле ће кренути космичка дешавања која су претила да униште цео свет. Уз узбудљиву причу и одличну анимацију, ученици су уживали и у изузетној музици.

Пошто нас је фестивал и ове године задовољио и пружио нам посебан уметнички угођај, планирамо да се и наредне године дружимо са новим дечијим филмовима.